20-09-2017 13:09:21
Navigation
Nyeste artikler
· Yahoogruppens-regler
· 13-foreninger-foretr...
· Borrelia-undersøgelse?
· * HTML
· * Regler-genbrug-andres
Ny multi mikrobe PCR har påvist nye typer Borrelia og Babesia i bl.a. danske flåter!
Dvs. Følgende Borrelia er indtil videre påvist i danske flåter:

Borrelia burgdorferi sensu lato:
* B. afzelii
* B. garinii
* B. burgdorferi sensu stricto
- ovennævnte er de 3 gammelkendte (PCR siden 1992)
* B. valaisiana
* B. lusitaniae
- disse 2 blev påvist i pt. Der havde haft borrelia lignende sygdom i 10 år og testede seronegative

Nu tilføjet:
* B. spielmanii (hidtil dyrket i mennesker med EM, pt. var seronegative på test for B. burgdorferi (forblev de seronegative eller serokonverterede de senere, og hvordan det gik derefter vides ikke, ikke fulgt iflg. Forf.

Yderligere er i USA Europa, men endnu ikke i DK påvist, B. bisettii..
Yderligere er en tæt med B. garinii beslægtet udskildt som selvstændig stamme, påvist i syge fra Sydtyskland m.fl.
* B. bavariensis

Mikrogens Line immunoblot har antigener fra flest forskellige undertyper..

Der er fundet meget store forskelle i test svar målt med forskellige slags borrelia antistof test:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3132383/
% positive blot afhang betydeligt af valg af antigener i test (pga. Der findes så mange forskellige borrelia stammer der er forskellige i gener og i deres overflade antigener er der ingen rigtig gode antistof test der ingen misser.. De har alle meget høj specificitet, dvs. Meget få falsk positive! )

Dertil kommer mange andre Lyme Borreliae stammer, som kun er påvist i flåter, men primære værts dyr kendes ikke, og de er endnu ikke påvist i syge mennesker, men kunne potentielt give Lyme borreliose lignende sygdom?

VIGTIGT: Relapsing fever Borrelia:
* Borrelia miyamotoi
- den første rapport om denne i mennesker kom fra Rusland i 2011; nogle af disse havde antistof med en Lyme borrelia antistof test fra EuroImmun
(nogle danskere der er negativ med dansk borrelia antistof har været positive i EuroImmuns Borrelia immunoblot!)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3310649/

De pt. i USA der fik påvist B. miyamotoi var alle seronegative på amerikanske B. burgdorferi antistof test:
http://www.cdc.gov/ticks/miyamotoi.html

Der er altså efterhånden ganske mange mulige forklaringer på, at vi kan finde spirokæter i blod fra syge, under tilbagefald, som er seronegative for Borrelia målt med den gængse dansk udviklede (SSI+DAKO) Borrelia antistof test, der allerede i 1995 blev vist at misse borrelia diagnosen hos over halvdelen af 41 finner, der havde været syge i mindst 3 mdr, og hvorfra borrelia kunne dyrkes (12/41) eller påvises med PCR (39/41)!

I alle disse år har SSI hårdnakket påstået med baggrund i en cirkelslutning begået af Hansen og Lebech i Brain 1992, at alle borrelia syge forventes at blive Borrelia IgG antistof (dansk test) positive i serum senest 3 måneder efter symptom debut (EM).

Til trods for at SSI i 2001 lovede dyrkning PCR "hvis hun får tilbagefald" og min påpegning til SSI af de foreliggende dyrkmingsverificeret og/eller PCR verificeret evidens imod påstanden tilbage i foråret i 2009...
- gav SSI mig afslag på min anmodning om dyrkning/PCR for Borrelia; jeg ville gerne have typebestemt mine spirokæter, som jeg fandt i februar 2008 og som Bozsik genfandt i oktober 2008!
- men det ville SSI ikke medvirke til.. Jeg kunne vel bare få hjælp til det fra mine udenlandske venner?

- så nægtede SSI at fjerne den modbeviste, forkerte oplysning, der i så mange år har forårsaget, at hver eneste dag får op til flere borrelia syge danskere (typiske symptomer) et eller andet sted i landet med meget stor overbevisning fra de danske læger, der tror 100% på SSI og håner MIG, kalder mig "infant terrible" fordi jeg har tilladt mig at gå "eksperter" imod!
- udelukket de kan have borrelia infektion
- bare fordi de har været syge i mere end 3 mdr, og ikke tester antistof positiv på dansk test!

De har i alle årene haft travlt med at afvise alle udenlandske positive test for Borrelia, der regnes for falsk positive ...

Hvor længe endnu skal vi vente på ordentlig udredning, ikke kun for borrelia, men også for alle de mulige andre flåtbårne infektioner der kan overføres fra inficerede flåter, som blev påvist med denne multi mikrobe PCR?

Hvor længe endnu skal syge pga. Infektioner der ofte kan behandles med held, men ikke altid udraderes, finde sig i at blive kaldt somatiserende / hypokondri eller den nye mode diagnose Bodily distress syndrom, af psykiatere?

Vil SSI og "eksperterne" nogensinde indrømme offentligt at de har taget fejl og give mig en undskyldning for den måde de har afvist mig / mine infektioner på.

Jeg har fået min læge karriere ødelagt, og har lidt i mange, mange år pga. Idelige tilbagefald
Og pga. Deres afvisning, og latterliggørelse af mine projekt fund i 50 kronisk syge jeg fik undersøgt med direkte immunfarvning for Borrelia i 2001-6, hvoraf 2/3 havde tegn på andre samtidige flåtbårne infektioner (babesia, anaplasma/ehrlichia og bartonella, samt nogle var seropositive for Rickettsia, nogle seropositive for TBE)!
Kommentarer
13 #1 MarieKroun
d. 20-08-2014 12:28
Jeg planlagde i 2009 et lille pilot projekt i DanInfekt regi, som vil koste ca. 200.000 dkr., projekt borrelia dyrkning i BSK-H (Sigma)

* 15 syge i mindst 6 måneder, på historie og symptomer mistænkt for meget aktiv borreliose og højt symptom niveau demonstreret i symptomdag, så der helt klart er både udrednings- og behandlings behov.
Mikroskopi af blod taget under aktuelt anfald skal udvise spirokæter i opkoncentreret buffycoat fraktion på vanlig vis, se http://lymerick.n...scopy.html
* 5 raske (f.eks. Fra samme husstand/miljø som en patient), men så vidt muligt helst skal være uden historie pegende på mulig udsættelse for flåt/borrelia udredes på samme vis som de syge med dyrkning etc.

Der dyrkes fra den buffycoat der er fundet spirokæter i (det er lykkedes at få fremvækst i mit eget blod, så det kan lykkes). METODE gennemgås i http://lymerick.n...lture.html
* serum/plasma fra samme prik udtages til fryser, mhp. Senere antistof bestemmelse på de evt. Dyrknings positive, målt med så mange forskellige slags borrelia antistof test som muligt, så resultatet af disse for første gang nogensinde kan blive sammenlignet direkte med hinanden på kronisk syge, med aktiv borreliose, verificeret med dyrkning.

De dyrkede spirokæter søges undertype bestemt med PCR samt bliver undersøgt mikroskopisk for hvor vidt de reagerer med tilsatte FITC-mærket borrelia specifikt antistof fra KPL (samme som blev anvendt i "Bowen test"Wink plus andre Borrelia specifikke antistoffer, som det måtte være muligt at få fat i.

Blodudstryg screenes for evt. Tegn på andre samtidige blod infektioner (det er billigt) og der suppleres evt. Med serologi/PCR for disse efter behov (optimalt om blod fra syge kunne multi mikrobe PCR testes i en og samme test, som de har gjort i flåter) men er det muligt? Kostpris?
Fuldblod og serum/plasma kan gemmes i fryser, og tørrede buffycoat udstryg.. mhp. senere mulighed for at kunne gøre supplerende undersøgelser også for diverse andre flåtbårne infektioner, når der er test mulighed og samlet nok penge ind ...

Det lille projekt ville jeg meget gerne se gennemført inden jeg dør eller bliver for dement Wink

Der mangler stadig mange penge før materialer (begrænset holdbarhed) kan købes hjem og indrullering af deltagere kan starte.

Interesserede kan melde sig ind og forberede sig på evt. Deltagelse ved at skrive sygehistorie, udfylde blodsuger skemaet (LibreOffice writer), føre symptom dagbogen (LibreOffice Calc) og skaffe fuld aktindsigt i alle tidligere (og senere) journaler inkl. Alle undersøgelses resultater og korrespondancer.

Hvis du synes mit projekt forslag er godt og fortjener støtte for at kunne blive udført, så doner beløb - stort eller lille - til DanInfekts konto mærket "forskning donation" TAK Smile
226 #2 SoesLunding
d. 28-08-2014 13:51
Hatten af! - jeg bidrager gerne i det omfang, jeg kan. Bare for min langsommelige forståelse: Hvad er din tanke med også at undersøge 5 raske? M.v.h. Søs Lunding
13 #3 MarieKroun
d. 07-09-2014 03:40
Fordi det kræves at man viser at ingen normale raske har samme slags positive lab fund som de syge!
226 #4 SoesLunding
d. 13-09-2014 13:12
Det tænkte jeg nok, da jeg begyndte at tænke...
13 #5 MarieKroun
d. 21-04-2016 08:44
En tidligere Bowen test projekt deltager, fik under tilbagefald i 2012 og 2013, gjort blodmikroskopi af mig, der fandt frie spirokæter.. Fra samme buffycoat blev lavet tørrede blodudstryg, som jeg i maj 2015 forsøgsvis sendte til Alan MacDonald mht. Om han mon kunne finde noget deri med sine Borrelia DNA markører.
Han kunne DNA fra både Borrelia miyamotoi og Borrelia burgdorferi.

Det er aftalt at jeg forsøger at sende ham flere buffycoat udstryg og evt. Andet materiale hvis det findes (tidligere vævsbiopsi ligger måske i depot på patologisk afdeling?).

Jeg har siden en kollega fra Berlin i 2004 gjorde mig opmærksom på den nærmest uendelige holdbarhed af blodudstryg, når de stakkes med rent objekt glas øverst, tapet sammen og opbevaret i den æske de rene objekt glas kom i som ikke fylder ret meget ..
Han er tropemedicinsk uddannet og tog nogle 20+ år gamle Plasmodium ovale blodudstryg ned fra sin hylde, og farvede disse, så jeg kunne sammenligne udseende af Babesier med Plasmodium ovale Wink
- siden da har jeg lavet ekstra blodudstryg på alle hver gang jeg undersøgte ..
Jeg gemmer også plasma overskud fra buffycoat - mhp. Serologi - og ekstra serum samt rest af buffycoat i fryser, men det materiale jeg havde i fryseren tilbage fra projektet (før 2006) gik desværre tabt pga. Længerevarende strømafbrydelse til fryseren Sad
Ideen var at det på et tidspunkt i fremtiden formentlig vil blive muligt at kunne undersøge materialet mhp. Typebestemmelse af spirokæter og evt. Blandingsinfektioner, for i retsmedicin kan de jo bestemme DNA fra mordere på tørrede blod, sæd etc. Pletter med PCR test .. Man skal benytte enhver lejlighed til at udtage og gemme materiale, så forskere kan få det at undersøge Wink
Det lykkedes fint med Borrelia DNA markører at påvise Borrelia i flere år gamle tørrede buffycoat blodudstryg.
Nu mangler vi bare specifikke DNA markører for endnu flere Borrelia stamme specifikke gener, og for blandingsinfektioner.
Ved anvendelse af flere forskellige fluorescerende farver til forskellige gen markører, kan det samme præparat farves for flere slags mikrober samtidig, så man kan nøjes med en enkelt men grundig mikroskopi af præparatet.. De fluorescerende farver lyser op på mørk baggrund i fluorescens mikroskopi og så kan man skifte tilbage til alm. Mikroskopi og se hvordan det ser ud, som blev markeret Wink
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

31-05-2015 23:20
Maries sider ulmarweb.dk og lymerick.net er lagt på nyt webhotel. Filer i webmapper kan kaldes / downloades via sædvanlig link med fuld URL. DIR systemet virker ikke.

05-05-2015 14:57
Vores webserver er nede, dvs. ikke adgang til ulmarweb.dk (DIR mapper) eller lymerick.net En nyere PC må desværre nok sættes op som ny webserver.

12-10-2014 23:06
Web10 og dermed DanInfekt.dk har været nede pga. Server flytning, 11-12 Okt. 14, men er altså nu oppe igen. Beklager.

27-06-2013 14:55
Hjemmesiden er idag opgraderet til PhpFusion v7.02.07

11-04-2013 10:42
MK giver kun råd til medlemmer af DanInfekt og IKKE PER TELEFON!.. Se kontakt info.

2,423,163 Unikke besøg