20-09-2017 13:09:34
Navigation
Nyeste artikler
· Yahoogruppens-regler
· 13-foreninger-foretr...
· Borrelia-undersøgelse?
· * HTML
· * Regler-genbrug-andres
Nye ILADS Lyme guidelines
ILADS vejledning er ikke tænkt at skulle være den eneste kilde til vejledning om hvordan Lyme disease bedst håndteres og den erstatter ikke en klinisk lægelig vurdering, ejheller foreslås den anvendt til udvikling af en fastlagt behandlings protokol.

Tværtom understreges det, at der er mange faktorer der gør sig gældende i valg af behandling det gælder f.eks. tilstedeværelse af andre samtidige infektioner.

Det understreges, at der er ingen stærk evidens for at kunne komme med stærke rekommendationer, idet alle de undersøgte studier vedr. behandling i de 3 situationer, der blev sat fokus på, kun giver meget SVAG GRADE rekommendation
- hvorfor det understreges at både lægens individuelle kliniske vurdering og erfaring og et tæt samarbejde med patienten bør veje tungt.

Når høj kvalitet studier ikke er tilgængelige, er forfattere panelet til en vejledning henvist til at anbefale ud fra kun lav kvalitet evidens .. og netop når evidensen er svag, så kommer de givne anbefalinger så meget mere til at afhænge af forfatter panelets og måske forskellige lægelige specialers opfattelse og præferancer.

En af målene med GRADE gennemgangen er netop at gøre de underliggende præferancer helt klare / gennemskuelige.

Når evidens basen er svag, bør panelet der giver vejledning, afholde sig fra at komme med meget stærke/absolutte anbefalinger, der måske opfordrer til en ensartet behandlingspraksis, der måske ikke altid er i patientens bedste interesse ..

Dette panel har lagt høj vægt på behandlerens mulighed for at kunne udøve individuel klinisk vurdering af hver sag.

En behandlings vejledning bør ikke indskrænke klinikerens mulighed for at kunne behandle, som det findes bedst, i fravær af stærk og overbevisende evidens for det modsatte!


Dette panel mener at målet med medicinsk praksis må være at forebygge sygdom når det er muligt og kurere sygdom når det forekommer.
Når dette ikke er muligt, mener panelet at målet må være at reducere patientens gener / sygdom mest muligt.


Derfor lægger panelet meget vægt på (tidligst muligt) at forsøge at forebygge udvikling af den kroniske form af Lyme disease og dermed den sværere grad af sygelighed, der er associeret med sent opdaget og sent behandlet Lyme borreliose!

Derved er panelets værdier på linie med the Institute of Medicine's (IOM) mål, at reducere mest muligt påvirkningen af kronisk sygdom både på det individuelle og på det nationale niveau, ved blandt andet at behandle det behandlelige.


Panelet vægter derfor primær prævention højt (herunder naturligvis oplysning af og uddannelse af offentligheden i risiko, hvordan flåtbid kan undgås og om at gøre hyppige flåt tjek og fjerne evt. fastbidte flåter hurtigst muligt, så smitte overførsel måske kan forebygges)
- give en effektiv behandling af erkendte flåtbid (før symptomer opstår)
- give en effektiv behandling af tidlig erkendt borrelia infektion (erythema migrans), og endelig
- tertiær forebyggelse, dvs. ved at behandle de patienter hvis sygdom muligvis stadig må kunne tænkes at reagere positivt på yderligere antibiotisk behandling, for at reducere disse patienters sygelighed, som er associeret med den kroniske form af borreliose.

ILADS er bevidst om rollen som forskellige patient præferancer spiller og værdier i GRADE, såvel som IOM's anbefaling af patient centreret behandling, hvor det er den individuelle patientens behov og præferancer der lægges vægt på.

Patient centreret behandling fokuserer på at opnå de behandlings mål som patienten værdsætter, inklusive genoprettelse af normalitet / sundhed (hvor det er muligt), forebyggelse af forværring og yde en behandling der kan øge patientens livskvalitet.

For at fremme udviklingen af behandlingsplan der adresserer de unikke omstændigheder i hver individuelle patient sag, lægges der i patient-centreret omsorg vægt på delt beslutningstagning .. som dels medtager det bedste af den hidtil eksisterende litteratur med i vurdering, samt klinikerens personlige erfaring og patientens værdier og foretrukne behandlingsmåder.

Trods terminologien er ansvaret for valg af behandling reelt ikke delt, ansvaret ligger fortsat 100% hos behandleren, men efter drøftelse af de forskellige behandlingsmuligheder og efter informeret samtykke fra patienten.
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

31-05-2015 23:20
Maries sider ulmarweb.dk og lymerick.net er lagt på nyt webhotel. Filer i webmapper kan kaldes / downloades via sædvanlig link med fuld URL. DIR systemet virker ikke.

05-05-2015 14:57
Vores webserver er nede, dvs. ikke adgang til ulmarweb.dk (DIR mapper) eller lymerick.net En nyere PC må desværre nok sættes op som ny webserver.

12-10-2014 23:06
Web10 og dermed DanInfekt.dk har været nede pga. Server flytning, 11-12 Okt. 14, men er altså nu oppe igen. Beklager.

27-06-2013 14:55
Hjemmesiden er idag opgraderet til PhpFusion v7.02.07

11-04-2013 10:42
MK giver kun råd til medlemmer af DanInfekt og IKKE PER TELEFON!.. Se kontakt info.

2,423,164 Unikke besøg