20-09-2017 13:12:44
Navigation
Nyeste artikler
· Yahoogruppens-regler
· 13-foreninger-foretr...
· Borrelia-undersøgelse?
· * HTML
· * Regler-genbrug-andres
Artikelhierarki
Hovedside for artikler » INFORMATION » * HTML
* HTML
Lidt om HTML

HTML helt ind til benet - en uddybende oversigt

OBS Nedenfor har jeg været nødt til at erstatte < med [ og > med ] i eksemplerne for at kunne vise dig hvordan koden skrives, ellers bliver koden jo udført istedet for vist som eksempel!

Hvis du skal kunne formattere din tekst med fed, understreg, ekstra manuelt linieskift / sideskift, samt indsætte koder med links og billeder - så listes herunder nogle almindeligst anvendte HTML-koder, som du hurtigt kan lære at bruge.

Reglerne er simple:
 • Alle HTM-koder afgrænses af < foran og > bagefter.

 • HTM formatterings koderne skal omslutte alt det der skal formateres anderledes end almindelig tekst med henholdsvis en start henh. slut formatterings kode:
  <kode> ....... </kode>.

 • Koder kan kombineres, dvs. lejres inden i hinanden, dvs. samme tekst kan få sat flere atributter (også kaldet TAGS) samtidig!

 • Eksempler:
  (b]Fed[/b] giver: Fed

  [u]Understreg[/u] giver: Understreg

  [i]Kursiv/Italic[/i] giver: Kursiv/Italic

  [u][i][b]Kombineret fed, italic, understreget[/b][/i][/u] giver: Kombineret fed, italic, understreget

  Endelig kan man justere størrelsen på teksten ved at angive koden for overskift niveau:

  [h3]Overskrift nr. 3[/h3] giver

  Overskrift nr. 3

  H1 er størst ... prøv selv at eksperimentere med de andre størrelser i din egen tekst og se forskellen!

  BRyd linie: [br /]
  BR koden skal normalt indtastes manuelt efter hver eneste linie, men online editoren på hjemmesiden kan indsættes koden automatisk / usynligt, hvis man vinger af i "Automatiske linjebrud".

  Automatisk linie ombrydning kan evt. undertrykkes med [NOBR].

  Ny side: [--PAGEBREAK--]

  Indsæt e-mail-adresse:
  [a href="mailto:webmaster@daninfekt.dk"] Mail til Webmaster [/a] Mail til Webmaster

  Indsæt Link:
  [a href="http://.... selve URL linket til filen der skal vises .... ' target='_blank'].... forklarende tekst til viste link ....[/a]
  OBS udelades ' target='_blank' efter linket så åbnes den nye side i det aktuelle vindue, medtages koden derimod, så åbnes den nye side i et nyt vindue!

  Link til f.eks. DanInfekt.dk hjemmesiden:
  [a href=http://daninfekt.dk target='_blank'][b][u]DanInfekt.dk[/u][/b][/a]
  bliver i din tekst ganske enkelt til: DanInfekt.dk
  - det er lettest for læseren at se at det drejer sig om et et link, hvis den forklarende tekst understreges og evt. anføres med fed.

  Det regnes af de fleste for god skik, at:
  * eksterne weblinks (dvs. links til andres hjemmesider) åbnes i et nyt vindue, mens de
  * interne weblinks (links til andre undersider på ens egen hjemmeside) åbnes i det aktuelle vindue
  - så læseren tydeligt kan se, at nu forlades den aktuelle hjemmeside ...

  Det regnes for uskik (brud på copyright) at indlejre andres sider i en ramme på ens egen hjemmeside!

  Når man bruger "åbn i nyt vindue" koden skal man være opmærksom på at de sider brugeren ser via det nye vindue ikke gemmes i det aktuelle browser-vindues historik; brugeren kan derfor ikke anvende browser menu-knap [tilbage] til at komme tilbage til forrige side (dvs. til ens egen side) og man risikerer derved at brugeren farer vild og "mistes" til en anden hjemmeside!

  Indsæt billede:
  HUSK det billede man vil indsætte i sin tekst skal først upload'es til webserveren, med mindre man vælger at henvise til eksterne billeder fra andre hjemmesider. I så fald husk altid at spørge ejer om lov, angiv altid kilden og respekter dermed fotografens / den anden hjemmesides copyright på sit arbejde!

  OBS. MAKS. BILLEDSTØRRELSE er sat til 400 x 300 pixel - så de fleste billeder skal altså reduceres i størrelse via et fotobehandlings program inden upload til anvendelse her på DanInfekts hjemmeside. Men det behøver man nu ikke længere at huske på at skulle gøre manuelt, fordi der heldigvis er kommet indbygget funktion, der tilpasser billeder til korrekt størrelse ved upload.

  Hjemmesider anvender vanligvis komprimerede billedformater som JPG eller GIF, ikke ukomprimerede formater som TIF, der tager meget længere tid at downloade (mærkbart for folk med langsom Internet forbindelse).

  INDSEND DINE BILLEDER TIL WEBMASTER og fortæl hvad det skal bruges til (avatar, foto til galleri, artikel, nyhed etc.)
  - så vil Webmaster sørge for at placere billedet i korrekt mappe på Webserveren, og give dig det LINK til filen, som du skal bruge, når du (hen-) viser til billedet!
Billeder der ligger i DanInfekt's webserver's billedmappe (/images) lægges ind med koden: [img src=/images/..... ] f.eks.

[img src=/images/imagenotfound.jpg]Vil man derimod henvise til eksterne billeder, så skal hele URL til billedet indsættes istedet for /images:
[img src=http://....../billede.jpg] istedet for /images/...]

Har du brug for at henvise til billeder der ligger i DanInfekts fotoalbum, så bed Webmaster om at opgive dig linket dertil!

Jeg håber at ovenstående lille oversigt kan hjælpe dig godt igang med at lave dine egne HTML-sider.
Husk at gemme teksten som *.HTM eller *.HTML, ikke med extension *.TXT, eller *.DOC og uden æøå og specialtegn i filnavne, det er ikke alle computer systemer der kan håndtere de specielle tegn!

BRUG ALDRIG NOGENSINDE WORD eller andre Microsoft programmer til at skrive dine tekster til hjemmesider med!
MS programmer overholder desværre ikke W3 standarden, dvs. de lægger ofte af MS selv definerede ikke-standard koder ind, koder som Internet Explorer godt kan læse og vise, men som andre browsere, der holder sig striks til W3 standarden, måske ikke kan vise korrekt.
DanInfekts sider SKAL principielt overholde W3-standarden og layout (eks. skrifstørrelse og farveskema) skal passe til sidens indbyggede stil / layout!
HVIS du har skrevet din tekst i WORD el. lign. og ønsker at lægge den ind i DanInfekt, så kan du let rense den fuldstændig for alle formatteringskoder ved simpelthen at kopiere teksten til klippebordet, åbne NOTEPAD (der ikke accepterer nogen formatteringskoder overhovedet, men fjerner dem) og så indsætte din tekst og gemme den. Den nu helt rå tekst kan du så evt. selv pynte lidt på bagefter med tilføjelse af HTML koder.

Når du er færdig med at skrive teksten, så kan du evt. foreslå Webmaster at publicere den her på hjemmesiden, ved at indsende den via Artikel forslag (kun for brugere efter login).

Webmaster forelægger alle bruger-forslag for bestyrelsen, der har ret til at forkaste forslaget i sin helhed eller kan editere i / forkorte forslaget, hvis det findes berettiget!

Istedet for selv at formattere din tekst med HTML koder, så hjælper Webmaster dig gerne med at formattere din tekst pænt og så den passer godt til hjemmesidens normale layout. Hvis din artikel editeres får du den selvfølgelig forelagt til accept før endelig publikation på hjemmesiden!

OBS! - Når du har indsendt forslag til DanInfekt, så har du samtidig overgivet copyright / publikations retten til DanInfekt
-
dvs. samme tekst må principielt ikke genbruges andre steder, uden efter særlig aftale med DanInfekt!

Kopiering af din kildetekst hvad enten det er fra Word til Notepade, eller fra Notepad til "body" feltet af artikel (-forslag), sker let ved at bruge flg. taste kombinationer til at kopiere teksten over til klippebordet, og derefter indsætte det kopierede i feltet på markørens plads:
MARKER ALT (CTRL+A)
KOPIER DET MARKEREDE (CTRL+C)
INDSÆT DET KOPIEREDE (CTRL+V)
Hvis du har en HTML formatteret tekst, så kan du bruge funktionen VIS KILDE i browseren til at få vist den formatterede kildetekst i browser-vinduet
- hvorefter du kan kopiere denne kodeformatterede tekst over til DanInfekt på akkurat samme måde som ovenfor anført!

Jeg ønsker dig RIGTIG GOD FØRNØJELSE med at lave HTML sider!

Webmaster
Log ind
Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

31-05-2015 23:20
Maries sider ulmarweb.dk og lymerick.net er lagt på nyt webhotel. Filer i webmapper kan kaldes / downloades via sædvanlig link med fuld URL. DIR systemet virker ikke.

05-05-2015 14:57
Vores webserver er nede, dvs. ikke adgang til ulmarweb.dk (DIR mapper) eller lymerick.net En nyere PC må desværre nok sættes op som ny webserver.

12-10-2014 23:06
Web10 og dermed DanInfekt.dk har været nede pga. Server flytning, 11-12 Okt. 14, men er altså nu oppe igen. Beklager.

27-06-2013 14:55
Hjemmesiden er idag opgraderet til PhpFusion v7.02.07

11-04-2013 10:42
MK giver kun råd til medlemmer af DanInfekt og IKKE PER TELEFON!.. Se kontakt info.

2,423,183 Unikke besøg